Moderne og luksuriøs bolig

Enebolig på Nordstrand

Boligen ligger nydelig til på en topp på Nordstrand, med utsikt over Oslofjorden. Vi kjente godt til huset, da vi for noen år tilbake var involvert i prosjektet da huset ble bygget for forrige eier.

Da var vi involvert i å beskrive alle materialer og overflater, samt tegnet en del fast innredning i hele huset. De nye eierne likte veldig godt paletten som var i huset, men ønsket å sette sitt personlige preg på boligen og vi jobbet derfor med å flette «gammelt og nytt», slik at huset fikk en ny identitet tilpasset de nye eierne.

Dette var et utrolig spennende prosjekt hvor vi skulle komme med forslag til nye møbler, tepper, dekor og kunst, dekorlamper og møbler i alle rom, inkludert møbler og beplantning på terrassen.

Det var ønske om en nøytral fargepalett og en ganske ren og stram stil, men det skulle være hyggelig. Kunden ønsket ikke for mange sterke farger på de store møblene, men de ville gjerne få inn noe farge i kunsten og på andre dekorative elementer som tekstiler til puter og dekorgjenstander.

Det er store rom i huset og med ekstra takhøyde i den sekskantede stuen og store glassflater fra gulv til tak, var vi opptatt av å ikke bruke møbler som var for kantete eller rette, men som var myke og avrundet, slik at de skulle passe inn og ikke bryte med rommets form. Vi valgte en stor avrundet sofa som vi fikk spesialtilpasset i lengden i en varm beigegrå farge og supplerte med avrundede sofabord i beiset eik, som ga en fin kontrast.

Eierne har små barn og de var opptatt av å ha tekstiler og tepper som kunne tåle søl og impregnering av alle tekstilene var derfor viktig å få gjort. I taket valgte vi en stram lysekrone i mørk patinert messing med silkeskjermer i en «taupe» farge.

I den formelle spisestuen var det behov for mange sitteplasser og vi valgte et eikebord som lett kunne trekkes ut og bli 3,5 meter langt. Spisestolene har en avrundet rygg og er trukket i en velourtekstil som kan vaskes dersom et uhell skulle skje. I spisestuen var det behov for mye ekstra lagring til pene glass og servise, og vi valgte et stramt vitrineskap i en gråbrun beis med glassdører fra en italiensk leverandør. Vi engasjerte Galleri Semmingsen som har mange flotte og ulike kunstnere i sitt galleri da eierne selv skulle plukke ut kunst. De fikk prøvet ut ulike stilretninger og farger før de tok endelige valg. Vi oppfordret kunden til å velge store formater på kunsten, som kunne fylle de store veggflatene og gi en «wow»-faktor i rommet.

Kjøkkenet ble beholdt og er i en klassisk stram stil i en varm gråtone med steinkomposittplate på hovedbenken og med mørk benkeplate i eik på kjøkkenøyen. De beholdt også en spisesofa fra forrige eier og vi supplerte med et mørkt spisebord og de samme stolene som i spisestuen, for å kunne supplere med flere sitteplasser i spisestuen ved større selskap. På veggen tok vi ut noen dekorative vegglamper, samt et vakkert bilde i pleksiglass som setter hele stemningen i rommet. Vi fikk sydd opp en ny liftgardin med en stram sort stripe, som tar igjen fargene som går igjen i rommet og gir det en helhet.

Mastersoverommet og badet ligger i underetasjen. På mastersoverommet ønsket kunden blåtoner og vi valgte en mørkeblå tekstil på den høye hodegavlen som ble spesialbestilt med slåtteknapper. På gulvet valgte vi et stort mykt teppe med mønster i beige, som ble en fin kontrast til det mørke eikegulvet. Foran sengen plasserte vi en pall i knallblå velour. Lenestolen ble bestilt i en beigegrå velour og vi fikk sydd opp puter i stolen som tar opp de andre blåtonene fra rommet.

Walk-in closet er skreddersydd etter våre tegninger og er i en mørkbeiset eik med integrert Led-belysning, som både er praktisk og gir et ekslusivt uttrykk.

På hovebadet er det brukt marmorfliser på gulv i store formater og mosaikk i dusjen. Servantbenken er spesiallaget med en nedfelt Corian benkeplate som tåler det meste. Speilet er spesialbestilt på mål, hvor det er påmontert store dekorative vegglamper i mørk messing og med lyse hvite skjermer. Servantene og armaturene ble valgt ut av den tidligere eieren. Et diskret lys under servantbenken gir det perfekte nattlyset og står på hele tiden.

På vaskerommet og i hybelen tegnet vi skreddersydd innredning og kjøkken i nøytrale farger.

Detaljbilde stue