Kontinental fjellhytte

I 2017 begynte planleggingen av det som skulle være en enklere oppgradering av en stor fjellhytte på Hafjell. I utgangspunktet var det hovedsaklig nytt gulv i deler av hytta som skulle skiftes ut og vegger males. Men etter hvert som prosjektet kom i gang, var det ønske om å oppgradere mer enn bare møblene. Vi endte med å skifte ute all panel på vegger og tak, det ble ny belysning i alle rom unntatt soverom og bad, peiser ble oppgradert, dører skiftet ut og gjort høyere og alle møbler, dekorbelysning, tepper og dekorative elementer fikk et ansiktsløft. Briefen fra kunden ble etter hvert definert, vi skulle lage en lun, hyggelig atmosfære, med elegante elementer og et kontinentalt preg.

Flisene i inngangspartiet ble beholdt, mens nytt tregulv ble lagt i store deler av hytta. Den monumentale frittstående gjennomgående peisen var opprinnelig kledd inn i sten, men fikk ny drakt i form av varmvalsede stålplater, levert av det svært dyktige firmaet Frode Stenberg.
Kjøkkenet ble også beholdt i sin originale drakt, bortsett fra noen få justeringer. Benkeplaten og de vegghengte hyllene ble pusset ned og fargebehandlet i tilsvarende farge som gulvet. Ny belysning, nye lifter og nye barstoler ga kjøkkenet et fint løft.

Den frittstående peisen er monumental og fungerer vel så mye som en romdeler og flott «backdrop» til begge oppholdsrommene, som den er majestetisk og sterk i uttrykket.

Hytten består av to store oppholdsrom som begge skulle inneholde en sofagruppe. Vi har differensiert sonene ved å bruke litt ulike fargepaletter, produkter og materialer, samtidig som sonene har flere fellesnevnere som gylne toner og teksturer.

For kunden var det viktig å la dekorbelysningen spille en viktig visuell og estetisk rolle, så vi har brukt dekorbelysningen til å ramme inn sonene og gi de ekstra karakter og hygge.

For å skape litt kontraster på overflatene på veggen, fikk vi laget en vegg med sort marmor som vi hengte et maleri på som tilfører rommet noe mer kontinentalt, men også en fin kontrast til den ru steinbelagte peisen i enden av den innerste stuen.

Mellom entréen og hallen tegnet vi og fikk bygget en stor glassvegg med doble glassdører for å skape noen naturlige romdelinger mellom de store sonene.

Alle innerdører fikk vi hevet og laget nye, for å maksimalisere takhøyden i soveromsgangen med nedsenket himling. Fotokunst på aluminumsplate av Christine Istad skaper også dramatikk og et kontinentalt uttrykk.

Alle soverommene fikk en lettere oppgradering, med ny fargepalett, nye tekstiler og bilder. Vi ønsket å fremheve det nydelige lyset fra utsiden og har holdt en mye lysere fargepalett i disse rommene som en kontrast til den mer dunkle delen av hytta som preger oppholdsrommene.