Klassisk moderne familiebolig

Nytt bad i bolig Bb studio interiørarkitekter

Familiebolig på Grefsen. Rehabilitering av ekisterende bolig.

Rehabilitering av ekisterende bolig. Nye møbler, spesialdesign og innredning, dekorbelysning, tekstil, dekor og styling.

Boligen ligger i ett tett villastrøk på Grefsen i Oslo. Det var gjort litt oppussing i 1. etasje noen år tidligere, og denne gangen var det behov for totalrehabilitering av hele 2. etasje som består av trapp, gang, 3 soverom, samt en stort bad. Vi bisto med alle bygningsmessige beskrivelser, tegninger av bad, tegninger av spesialsnekrede løsninger, ny belysningsplan og innkjøp av nye møbler og spesialsnekrede løsninger i alle rom.

Det var behov for mye ekstra lagring enn det som opprinnelig var der fra før, og badet var lite og utdatert, samt at trapperommet var lukket helt inn. Det var gammel furupanel i alle tak og på vegger.
Vi startet med å gjøre om på romløsningen, og valgte å ta bort veggene som lukket inn trapperommet, slik at 2. etasje skulle oppleves mye luftigere og mer åpent. Vi utnyttet noe ekstra plass fra gangen, og innlemmet det i badet, slik at det ble plass til et stort badekar på det nye badet. I trapperommet fikk vi laget tette vanger rundt trappen hvor vi fikk laget en stram sort håndløper på toppen for et renere uttrykk, enn vanlig rekkverk. En stor og vakker lysekrone ble plassert senter i trapperommet og det endelige resultatet ga en romsligere og mer åpen følelse i 2. etasje, enn det trange rommet det tidligere hadde vært. Ved å fjerne veggene rundt trapperommet fikk vi begge vinduene inn rommet og gangen føltes mye lysere.

Da alle vinduene var ganske enkle, og nabohusene ligger tett på, så vi valgte å gå for shutters på alle vinduene for å hindre innsyn. På badet valgte vi sorte shutters som passet med material- og fargevalget forøvrig og som gav litt mer karakter.
Noen få utvalgte møbler fikk vi inn i soveromsgangen, deriblant en nydelig konsoll fra «Design by B&B Studio» på ønsket mål, to dekorative bordlamper, et vakkert speil og mykt gulvteppe.

Fargepaletten i hele huset har vi holdt nøytral, men med innslag av de fargene huseierne ønsket i hvert rom.
Mastersoverommet har vakre blåtoner, barnerom med henholdsvis innslag av rosa og beige og lys nøytral hvit med innslag av sort og militærgrønt. Alle detaljene som ble valgt ut som tekstiler på hodegavler, og puter, samt gardiner, tepper og dekorbelysning gir hele etasjen et gjennomført, men variert og eksklusivt utrykk hvor hvert rom er unikt og har et personlig preg.

I stuen ble mesteparten av møblene beholdt, men vi fikk plassbygget en ny bokhylle for å fylle rommet litt mer og for å få inn litt flere dekorative elementer. Vi fikk også tegnet og bygget en bokhylle i kjelleretasjen hvor mange av bøkene til huseier ble plassert.

Vi fikk også i oppdrag å «style» de ulike rommene, for å skape hygge og lunhet, i tillegg til at vi i samråd med huseier plukket ut en del kunst til å ha på veggene.

Bad inspirasjon

Masterbad servantbenk persienner shutters Bbstudio interiørarkitekter

Shutters på bad Bbstudio interiørarkitekter

Nytt bad og badekar

Hovedbilde hall Bb studio interiørarkitekter

Hall detaljbilde konsoll BBstudio interiørarkitekter