Bad i byleilighet

«Compact living» – i en klassisk, tradisjonell byleilighet. Oppdraget var å designe et nytt bad for et nyetablert par og deres baby i leilighet på Frogner. Familien ønsket seg et funksjonelt, tidløst og lekkert bad, med skreddersydde løsninger for deres behov og ønsker. Badekar med dusj, vaskeservant med god benkeplass, mye lagringsplass, og stelleplass var viktige kriterier. Leiligheten hadde god takhøyde, men badet var forholdsvis lite, så det var viktig å jobbe med og få til romfølelse. Dette ble blant annet gjort med bruk av speil, og mest mulig naturlig lys inn. For å skape en visuell helhet, var vi opptatt av å bruke så få materialer som mulig; Gulvflisen ble også brukt på veggene der det skulle være flis og opp på badekarfronten fikk vi tilpasset én stor flis. For å oppnå et litt mer eksklusivt uttrykk, fikk vi tilpasset en steinkompositt som vi la på toppen av badekaret.

Soilrør, dusjarmatur og kran ble bygget inn, og derfor ble deler av veggen foret ut. Det ga mulighet til en nisje ved dusjen til såpe & sjampo. Veggen bak toalettet måtte også fores ut da sisternen skulle bygges inn, noe som tilrettela for en hylle i forlengelsen av utforingen som strekker seg forbi vaskeservanten.

Vaskeservanten er underlimt og vi valgte samme komposittstein til benkeplaten som til toppen av badekaret. Vi var opptatt av å maksimere bredden på benkeplaten, slik at den også kunne fungere som en god baby-stelleplass, samt gi plass til en skjult vaskemaskin i skapet under. På veggen over satte vi opp hyller i trefinér til oppbevaring og dekorative gjenstander.

Et lekkert speilskap med dekorative lamper på hver side ble plassert over vasken. Disse lampene har flotte messingdetaljer som står i stil med resten av detaljene på badet og gir rommet et eksklusivt inntrykk og ikke minst et godt funksjonelt lys.

En gammel leilighet har ofte nisjer her og der som kan være smart å gjøre noe ut av. På den ene kortveggen av badekaret var det en slik nisje som vi fikk fliselagt og laget noen pene glasshyller og et lite skap ut av.

Klassiske ”shutters” som også tåler vannsprut fra dusjen hindrer innsyn og siler lyset på en elegant måte. I tillegg til sin praktiske funksjon, myker de litt opp og gir varme til rommet. De malte veggflatene luner badet, og sammen med innredningen i mørkbeiset eik og alle messingdetaljene i armaturer, detaljer og garnityr, skaper dette en varme til paletten, og binder det hele sammen.